آنچه در این مطلب خواهید خواند:
الگوهای مثلث
مثلث متقارن
مثلث متقارن الگویی در نمودار است که در آن شیب بالاهای قیمت و شیب پایینهای قیمت در کنار یکدیگر پوششی ایجاد میکنند تا جایی که یک مثلث شکل بگیرد.
در طول این شکل گیری الگو بازار بالاهای پایینتر و پایینهای بالاتر خواهد داشت. این یعنی نه خریداران و نه فروشندگان قیمت را به قدر کافی تغییر نمیدهند تا روند مشخصی ایجاد کنند.
اگر این نبردی بین خریداران و فروشندگان بود، این عقب نشینی است.
این نیز نوعی تثبیت است.
در نمودار فوق، میتوانیم ببینیم که نه خریداران و نه فروشندگان نمیتوانند قیمت را در جهت خود تغییر دهند. وقتی این اتفاق می افتد بالاهای پایینتر و پایینهای بالاتری خواهیم داشت.
در حالی که این دو شیب به یکدیگر نزدیک میشوند، این بدان معناست که تغییر بزرگی در راه است. نمیدانیم این تغییر بزرگ در کدام جهت است، اما این را می دانیم که بازار به احتمال زیاد تغییر ناگهانی خواهد داشت. چطور میتوانیم از این موقعیت بهره ببریم؟
ساده است.
میتوانیم ورود را بالاتر از شیب بالاهای پایینتر و زیر شیب پایینهای بالاتر قرار دهیم. از آنجا که از قبل هم می دانیم که قیمت قرار است تغییر ناگهانی داشته باشد، میتوانیم در هر جهتی که بازار دارد وارد شویم.
در این مثال اگر ورود را بالای شیب بالاهای پایینتر قرار دهیم، شاهد افزایش خوبی خواهیم بود!
اگر ورود را زیر شیب پایینهای بالاتر انجام داده باشید، به محض این که به اولین ترتیب برسد آن را لغو میکنید.
مثلث صعودی
وقتی سطح مقاومت و شیبی از پایینهای بالاتر وجود دارد، الگویی شکل میگیرد.
در طول این زمان سطح معینی میرسد که خریداران نمیتوانند از آن فراتر بروند. اما به تدریج شروع میکنند به بالا بردن قیمت، چنان که در پایینهای بالاتر دیده میشود.
در نمودار فوق، میتوانید ببینید که خریداران شروع به قدرتمند شدن کردهاند چون پایینهای بالاتر ایجاد میکنند. آنها همچنان روی این سطح مقاومت فشار وارد میکنند و در نتیجه تغییری ناگهانی رخ خواهد داد.
حالا سؤال این است که «در کدام جهت خواهد رفت؟ آیا خریداران میتوانند این سطح را بشکنند یا مقاومت بیش از حد قوی است؟»
بسیاری از کتابهای مربوط به نمودار به شما می گویند که در بیشتر موارد خریداران در این نبرد پیروز میشوند و قیمت از مقاومت میگذرد.
با این حال تجربهٔ ما این بوده که همیشه این طور نیست. گاهی سطح مقاومت بیش از حد قدرتمند است و بیشتر اوقات قیمت واقعاً بالا میرود. منظور ما این است که نباید روی جهت قیمت وسواس داشته باشید، بلکه باید آماده باشید که در هر دو جهت حرکت کنید.
در این مورد ترتیب ورود را بالاتر از خط مقاومت و زیر شیب پایینهای بالاتر قرار میدهیم.
در این سناریو، خریداران در مبارزه شکست خوردند و قیمت همچنان کاهش داشت! میتوانید ببینید که کاهش تقریباً به همان اندازهٔ مثلث شکل گرفته بود.
اگر ترتیب قیمت پایین را زیر قیمت پایینی مثلث قرار داده باشیم، سود کردهایم.
مثلث نزولی
همان طور که احتمالاً حدس زدهاید، مثلثهای نزولی دقیقاً بر عکس مثلثهای صعودی هستند (میدانستم که باهوش هستید!). در مثلثهای نزولی رشتهای از بالاهای پایینتر وجود دارد که خط بالایی را تشکیل میدهند. خط پایینی سطح تکیهای است که در آن قیمت نمیتواند بشکند.
در نمودار فوق، میتوانید ببینید که قیمت به تدریج بالاهای پایینتر ایجاد میکند و این به ما میگوید که فروشندگان شروع به بدست آوردن قدرت در مقابل خریداران کردهاند.
بیشتر اوقات (اما نه همیشه) قیمت در نهایت خط تکیه را میشکند و به سقوط ادامه میدهد.
اما در برخی موارد خط تکیه بیش از حد قدرتمند است و قیمت از آن بالا میرود و تغییر زیادی رو به بالا دارد.
خبر خوب این است که برایمان مهم نیست قیمت چه تغییری داشته است. فقط می دانیم که قرار است تغییر کند. در این مورد بهتر است ترتیبهای ورود را بالای خط بالایی (بالاهای پایینتر) و زیر خط تکیه قرار دهیم.
در این مورد قیمت در نهایت بالای مثلث را شکست. بعد از تغییر ناگهانی در جهت بالا همچنان افزایش داشت و این افزایش تقریباً به اندازهٔ ارتفاع مثلث بود.
قرار دادن ترتیب ورود در بالای مثلث و انتخاب هدفی به اندازهی ارتفاع الگوی شکل گرفته میتوانست سود خوبی بدهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید