مقالات فارکس

معاملات سی اف دی CFD در بازار فارکس چیست؟

مقالات فارکس

مطالعه در 7 دقیقه

کاربران زیادی در سطح جهان تمایل دارند وارد بازار فارکس شوند. تا از طریق سرمایه گذاری در این بازار به سود مطلوبی دست یابند. اما تنها افرادی می توانند در بازار فارکس به سود خوبی دست یابند که آموزش های لازم را پیش از ورود به این بازار سپری کرده باشند. آشنایی با اصطلاحات فارکس از جمله معاملات CFD یا قرارداد مابه التفاوت، یکی از مباحث مهمی است که ما قصد داریم در این مطلب به تفسیر آن بپردازیم.

معاملات CFD یا قرارداد مابه التفاوت از جمله ابزارها و مشتقات تجاری و مالی هستند، که به کاربرانی که در فارکس معامله می کنند این امکان را می دهد که بدون مالیات یا تصاحب دارایی بتوان اقدام به کسب سود فوق العاده عالی نمایند. به طور کلی می توان از این معاملات هم در بازار فارکس و هم در بازارهای دیگری همچون بازار سهام، کالا و شاخص استفاده کرد.

کاربرانی که همواره به دنبال یافتن ابزارهای مالی مناسب برای سرمایه گذاری در فارکس هستند، غیر از معاملات CFD نمی توانند راه حل دیگری برای کسب سود از فارکس بیابند. این ابزار به دلیل داشتن چند قاعده ساده به راحتی قابلیت فراگیری داشته و کاربرانی که در این خصوص اطلاعات دارند بهتر می توانند در فارکس معامله انجام دهند.

cfd2

هدف از قرارداد سی اف دی CFD یا مابه التفاوت چیست؟

قرارداد مابه التفاوت اساسا قراردادی بین معامله گر و کارگزاری است، که می توانیم آن را نوعی کپی از دارایی پایه به شمار آوریم. در اصل هدف معاملات CFD بهره گیری از نوسانات قیمت دارایی پایه در بازارهای مالی است بدون آن که نیاز به تحویل واقعی کالا باشد. سرمایه گذاران با این قرارداد، اقدام به سرمایه گذاری با قیمت فعلی می نمایند تا بعدا سرمایه گذاری خود را با تفاوت قیمت به فروش برسانند.

در اصل نیازی به خرید کالا یا فروش کالا در قراردادهای مابه التفاوت وجود ندارد. بلکه سرمایه گذاران می توانند بدون کسب فیزیکی یک کالا، با تغییر قیمت آن به سود خوبی در فارکس دست یابند. البته لازم به ذکر است که این سرمایه گذاری تنها مخصوص جفت ارزهای بازار فارکس نیست. بلکه افراد زیادی نیز وجود دارند که بر روی بازارهای دیگر همچون نفت، سهام و موارد دیگر نیز این نوع معامله را انجام می دهند.

برای آنکه بهتر با هدف معاملات CFD آشنا شوید بهتر است به این مثال توجه کنید. اگر معامله گری با قرارداد مابه التفاوت اقدام به خرید سهام شرکت خاصی نماید، به هیچ عنوان جزو سهامداران آن شرکت شناخته نمی شود. اما می تواند از نوسان قیمت سهام سود دریافت کرده و با افزایش قیمت سهام اقدام به فروش آن نماید. یان کار عملا دریافت سود از دارایی پایه است.

cfd1

انواع قرارداد های CFD کدامند؟ 

در حال حاضر کارگزاران زیادی در بازارهای مالی مختلف از جمله فارکس، از قراردادهای مابه التفاوت پشتیبانی می کنند. به همین دلیل معاملات CFD نوعی ابزار کسب سود جهانی به شمار می روند و می توان از آنها در هر بازاری استفاده کرد. لازم است پیش از استفاده از این نوع قراردادها در بازارهای مالی مختلف، ابتدا با انواع قراردادهای CFD آشنا شوید.

از جمله محبوب ترین این نوع قراردادها باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • قرارداد CFD در سهام
  • CFD شاخص ها
  • قرارداد CFD برای مواد اولیه
  • قرارداد CFD در بازار ارزهای دیجیتال
  • CFD در بازار فارکس

مهمترین مزایای استفاده از معاملات CFD 

یکی از مهمترین دلایلی محبوبیت قراردادهای مابه التفاوت در بازارهای مالی مختلف، مزایای این معاملات است. از جمله مزایایی که می توانیم برای معاملات CFD بیان کنیم، عبارتند از:

  1. تنوع سرمایه گذاری و معامله در بازارهای مختلف از جمله بازار سهام، بازار کالا، ارزهای دیجیتال، فارکس و شاخص
  2. داشتن قدرت نفوذ و در دسترس بودن برای کاربران و سرمایه گذاران جهت کسب سود در زمان کوتاه
  3. عدم نیاز به پرداخت مالیات. از آنجایی که قراردادهای مابه التفاوت سرمایه گذاران را صاحب یک سهام یا محصول نمی کند، پس دلیلی برای پرداخت مالیات توسط آنها نیز وجود نخواهد داشت.
  4. انعطاف پذیری معاملات CFD، که به معامله گران اجازه می دهد در موقعیت های مختلف بازار وارد معامله شوند. مثلا سرمایه گذاران می توانند در زمان سقوط سهام، سریعا اقدام به فروش قرارداد خود نموده و سود به دست آورند.
  5. پرداخت میزان کمیسیون کم برای انجام معامله. قرارداد CFD نسبت به دیگر قراردادهای مالی از کمیسیون کمتری برخوردار است.
  6. بدون تاریخ انقضا بودن معاملات CFD. سرمایه گذاران می توانند این قراردادها را تا هر زمان که بخواهند نزد خود نگه دارند.
  7. دسترسی به بازارهای مختلف مالی در تمام شبانه روز از تمام کشورهای جهان
  8. قابلیت معامله با مارجین که منجر می شود سرمایه گذاران بتوانند سود بیشتری از این معامله به دست آورند.

معایب استفاده از قرارداد مابه التفاوت یا CFD

این نوع قرارداد با وجود مزایای زیادی که دارد، از برخی کمبود ها و معایب نیز برخوردار است. از جمله مهمترین معایبی که می توانیم برای معاملات CFD بیان کنیم، عبارتند از:

  • قدرت نفوذ بالا: داشتن قدرت نفوذ CFD برای کسب سود از بازارهای مالی مختلف مسلما مزایای زیادی می تواند برای سرمایه گذاران به همراه داشته باشد. اما در صورتی که معاملات زیادی با استفاده از این قرارداد انجام شود، می تواند منجر به از بین رفتن تمام دارایی های سرمایه گذار شود. پس استفاده از تعداد موقعیت های معاملاتی مناسب و به اندازه می تواند سود خوبی برای کاربران به همراه داشته باشد. اما اگر معاملات CFD بیش از اندازه انجام شوند برای سرمایه گذاران خطر زیادی به همراه خواهد داشت.
  • داشتن هزینه های اضافی: سرمایه گذارانی که برای تجارت بلند مدت خود از معاملات CFD استفاده می کنند، معمولا نسبت به معاملات کوتاه مدت باید هزینه اضافی زیادی بپردازند. پس این نوع قراردادها برای سرمایه گذاری های بلند مدت مناسب نیست. اما اگر معامله تنها برای یک روز انجام شود، هیچ نگرانی برای سرمایه گذار به همراه نخواهد داشت.
  • خطرات تجارت با CFD به دلیل نوسان بالا: معاملات CFD را می توانیم از جمله ابزارهای مالی خطرناک و پرریسک به شمار آوریم. از این رو سرمایه گذاران موفق که از این معاملات استفاده می کنند افرادی هستند که با آخرین پول خود تجارت نکرده و سرمایه لازم برای پوشش ریسک های احتمالی را دارند. پس به طور کلی تمام سرمایه گذارانی که از قرارداد مابه التفاوت استفاده می کنند، لازم است ریسک و خطر این نوع سرمایه گذاری را بدانند.

قرارداد CFD چیست؟

هدف معاملات CFD بهره گیری از نوسانات قیمت دارایی پایه در بازارهای مالی است بدون آن که نیاز به تحویل واقعی کالا باشد. سرمایه گذاران با این قرارداد، اقدام به سرمایه گذاری با قیمت فعلی می نمایند تا بعدا سرمایه گذاری خود را با تفاوت قیمت به فروش برسانند.

آیا با سی اف دی مالک سهام خواهیم شد؟

اگر معامله گری با قرارداد مابه التفاوت اقدام به خرید سهام شرکت خاصی نماید، به هیچ عنوان جزو سهامداران آن شرکت شناخته نمی شود. اما می تواند از نوسان قیمت سهام سود دریافت کرده و با افزایش قیمت سهام اقدام به فروش آن نماید. یان کار عملا دریافت سود از دارایی پایه است.

محبوب ترین قراردادهای سی اف دی کدام اند؟

قرارداد CFD در سهام
CFD شاخص ها
قرارداد CFD برای مواد اولیه
قرارداد CFD در بازار ارزهای دیجیتال
CFD در بازار فارکس

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید

مرتب سازی
سلطانی ۳۰ فروردین ۱۴۰۲

عالی

حامد ۱۲ دی ۱۴۰۰

بهتر بود از معایب cfd به این عیب بزرگ هم اشاره می شد که معاملات باید به صورت واقعی و خرید و فروش ارز باشد و اگر کسب درآمد براساس پیش بینی نوسانات قیمت ارز باشد مشروع نیست.
حضور در بازار باید واقعی باشد و بروکر بایستی با پول مشتری اقدام به خرید و فروش ارز کند، در اینصورت ضوابط شرعی رعایت می شود
اگر عزیزی نظری غیر از این دارد لطفا با ایمیل با من ارتباط بگیرد

علی ۰۴ دی ۱۴۰۲
پاسخ حامد

کسب درآمد بر اساس پیش بینی نوسانات قیمت ارز باشد منظور معاملات فردایی است که شما قیمت فردا را امروز میدی اما در معاملات مذکور شما قیمت رو درهمون لحظه معامله میکنی و از نوساناتش بر اساس دانش و تحلیل میتونی سود یا ضررکنی.